A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Продовжуються рейди з ліквідації та запобігання виникненню стихійної торгівлі

Дата: 06.06.2017 17:08
Кількість переглядів: 1119

З настанням весняно-літнього періоду в Карлівці загострюється проблема стихійної торгівлі. Багато карлівчан виявляють бажання продати надлишки сільськогосподарської продукції, вирощеної на присадибних ділянках, й обирають для цього, як правило, не ринки з обладнаними торговельними місцями, а людні, проте не пристосовані для торгівлі  тротуари. 

Фото без опису

Для подолання проблеми стихійної торгівлі в місті активізовано діяльність робочої групи, до якої входять представники Карлівського відділу поліції ГУНП в Полтавській області, працівники міської ради, представники громадських організацій, депутати міської ради. Наразі з травня 2017 року здійснено  4 рейди-перевірки. Була проведена інформаційно-роз’яснювальна робота з тими, хто торгує у непризначених для цього місцях. До злісних правопорушників надалі буде вжито більш жорстокі засоби впливу, згідно з чинним законодавством. Зокрема, ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення говорить, що торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях тягне за собою накладення штрафу від шести до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

Разом з тим потрібно зазначити, що відповідальність за розростання масштабів стихійної торгівлі лежить і на самих мешканцях міста. Адже саме ми купуємо молоко чи сир з рук, не допитуючись дозволу чи результатів лабораторного аналізу, купуємо огірки та яблука, яйця та олію, яку горе-продавці розклали просто на землі.  Доки торгівля з-під ніг буде мати попит, до тих пір це явище буде існувати.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних