Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Громада на захисті своїх інтересів (відео)

Дата: 15.05.2017 17:34
Кількість переглядів: 1759

Сімдесят шість мешканців міста завітало 13 травня до районного будинку культури, де відбулися громадські слухання, ініціатором яких виступив міський голова Олександр Наконечний. На порядок денний було винесено два питання: про передачу у власність територіальної громади міста Карлівської дільниці «Полтававодоканал» та про відкриття в м. Карлівка поролонового заводу.

Фото без опису

Карлівщина – край і сільськогосподарський, і промисловий. Як сам районний центр, так і навколишні громади мають неабияке навантаження на екологію, тож питання щодо відкриття в місті поролонового заводу викликало занепокоєння у карлівчан. З цього приводу слово мали як представники громади, так і запрошені представники підприємства.

Член ГО «Самооборона» Сергій Портянніков висловив припущення, що громадськість буде не в змозі контролювати роботу системи очищення на підприємстві. А саме від системи очищення залежить на скільки якісною буде нейтралізація шкідливих хімічних речовин.

Таку ж думку мав і Олександр Живолуп, який, зокрема, навів приклад діяльності аналогічного підприємства в м. Дунаївці Хмельницької обл., де в рази збільшилася кількість ракових захворювань у місцевих  жителів.

Присутній на громадських слуханнях голова районної ради Петро Світлик, як простий мешканець висловився проти шкідливого підприємства в місті, а як чиновник запропонував заслухати спеціалістів, порадитися з екологами і зробити висновки: чи отримає громада економічні переваги, чи екологічні проблеми.

В свій час, працюючи головою райдержадміністрації, Сергій Шевченко лобіював питання виробництва поролону в м. Карлівка. В ході громадських слухань він також намагався переконати присутніх в доцільності відкриття підприємства.

Представник поролонового заводу Андрій Вавілін під час свого виступу поінформував, що підприємство зареєстровано в Карлівці, всі відрахування від заробітної плати працівників будуть надходити в місцевий бюджет та запевнив, що на виробництві дотримано усіх норм.

Проте думка переважної більшості присутніх було непохильна – поролоновому заводу в Карлівці не місце.

По другому питанню порядку денного слово мав міський голова Олександр Наконечний, який довів до відома присутніх причини, які спонукали його ініціювати питання щодо передачі у власність територіальної громади міста Карлівської дільниці «Полтававодоканал». Також міський голова зазначив, що на даному етапі громаді потрібно визначитися чи потрібно це робити. Буде направлений запит в обласну раду, створена робоча група, будуть проведені техніко-економічні обґрунтування, і лише після ретельного вивчення питання буде прийматися рішення про передачу водоканалу.

Після тривалого обговорення більшістю голосів було прийнято рішення рекомендувати сесії міської ради звернутися до Полтавської обласної ради з питанням щодо передачі КП «Полтававодоканал» на баланс територіальної громади міста Карлівка. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних