A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Ресторанний бізнес під пильним контролем

Дата: 03.01.2024 13:05
Кількість переглядів: 119

Працівниками управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Полтавській області постійно здійснюється моніторинг діяльності суб’єктів господарювання сфери торгівлі та громадського харчування. Зокрема систематично аналізується інформація про розрахункові операції, яка надходить по дротових або бездротових каналах зв’язку до контролюючого органу від класичних та програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Фото без опису

Так, у грудні 2023 року під час проведення контрольно – перевірочних заходів, у тому числі в рамках розгляду звернень громадян, отриманих через сервіс ДПС «StopViolationBot», працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту податкової служби області, проведено фактичну перевірку закладу ресторанного господарства у м. Полтаві.

У ході проведення перевірки встановлено факт здійснення розрахункових операцій без застосування реєстратора розрахункових операцій, що підтверджувало інформацію наведену у зверненні. При більш детальному аналізі копій розрахункових документів, які містяться в базах даних контролюючого органу, було встановлено, що суб’єктом господарювання систематично допускалися порушення при створенні та видачі споживачам розрахункових документів, зокрема, при продажу алкогольних напоїв в чеках РРО не відображались обов’язкові реквізити – інформація про марки акцизного податку та код товарної підкатегорії згідно              із УКТ ЗЕД. 

За результатами фактичної перевірки до суб’єкта господарювання будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції на орієнтовну суму 170 тис.гривень. На винну особу складено протокол про адміністративну відповідальність за ч. 1 статті 1551 КУпАП.

Головне управління ДПС у Полтавській області вкотре наголошує, що дотримання вимог чинного законодавства при здійсненні розрахункових операцій це не тільки гарантоване уникнення штрафів, а й позитивний імідж та репутація для підприємця.

Громадяни мають можливість повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram про виявлені факти порушень законодавства. Після опрацювання отриманої інформації ДПС будуть вжиті відповідні заходи для припинення порушень та/або незаконної діяльності.

                                                      Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних