A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Електронні сервіси від ДПС заощаджують час платників податків

Дата: 05.02.2024 09:10
Кількість переглядів: 130

ДПС України продовжує цифровізацію та розвиток сучасних електронних сервісів для платників податків. У ДПС активно працюють над трансформацією та спрощенням процедур адміністрування податків, автоматизацією процесів обліку та контролю, що дозволяє легко та просто сплачувати податки.

Фото без опису

Основними податковими сервісами, які ДПС України продовжує модернізувати та удосконалювати є:

- Електронний кабінет;

- загальнодоступний інформаційно – довідковий ресурс «ЗІР»;

- мобільний застосунок «Моя податкова»;

- чат бот «InfoTAX»;

- послуги кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг;

- централізована електронна черга запису до ЦОП;

- Електронна звітність та інші.

Електронний кабінет є найпопулярнішим електронним сервісом. Це захищений, персоналізований та безпечний програмний продукт ДПС України.                       

Призначення Електронного кабінету – надати платнику податків можливість реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі онлайн, суттєво зменшити витрати платників на адміністрування податків                 і зробити інформацію щодо кожного платника податків доступною та прозорою.

Постійне розширення функціоналу Електронного кабінету зводить особисте спілкування з контролюючими органами до мінімуму, що, у свою чергу, економить робочий час та кошти платників податків.

Офіційна сторінка  Електронного кабiнету знаходиться за посиланням  https://cabinet.tax.gov.ua/. Тут користувачі Електронного кабiнету отримують доступ до порталу, робота з яким здійснюється через мережу Internet та не вимагає використання чи встановлення будь-якого додаткового програмного забезпечення.

Електронний кабінет складається з відкритої та приватної частини. Користуватися послугами відкритої частини Електронного кабiнету можна без ідентифікації особи. Робота у приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, що сертифікований у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.

Не менш популярним і важливим для платників є сервіс «Електронна звітність». При цьому звітність, надіслана до податкового органу                          в електронному вигляді, не потребує дублювання на паперових носіях. Це програмне забезпечення має назву «Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» для формування звітності до Пенсійного фонду України, Державної служби статистики України та Державної податкової служби України.

З більш детальною інформацією стосовно електронних сервісів ДПС України можна ознайомитися на вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua .

Шановні платники! Запрошуємо вас скористатися податковими сервісами від ДПС! Це дозволить легко та просто сплачувати податки, заощадить ваш  час та допоможе кваліфіковано виконати обов’язки платника податків.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних