Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Збережімо первоцвіти!

Дата: 18.03.2024 14:33
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

За вікном панує перший місяць весни і на лісових галявинах з'являються перші весняні квіти: підсніжники, проліски, крокуси, шафран, сон-трава, анемони, примула, горицвіт та інші.

Вони так і називаються – первоцвіти. Приваблюють нас своєю ніжністю, витонченістю, радують неповторною красою і дуже потребують нашої охорони. Перші вісники весни, що дарують нам таку неймовірну радість, саме через надмірну людську увагу до них та кричущу безвідповідальність опинились на межі зникнення... 

Відповідно до вимог законів України “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про рослинний світ”, “Про Червону книгу України”, попереджаємо про відповідальність за знищення та продаж червонокнижних рослин та закликаємо громадян не купувати первоцвіти, адже це є порушенням законів України та правил торгівлі, відповідальність за яке несе не тільки продавець, а й покупець квітів.

Згідно чинного законодавства, за незаконне придбання та збут квітів, які занесені до Червоної книги України, передбачено штраф - від 1 700 до 3 655 грн. з конфіскацією рослин.

Проте, як показує досвід, найефективнішим способом порятунку червонокнижних рослин залишається відсутність  попиту, - якщо ніхто не буде купувати первоцвіти, то зникаючі види вдасться зберегти.

Весняні квіти привабливіші в природному середовищі. При зустрічі з ними отримуйте насолоду і майте шану до цих справді чарівних і до того ж цілющих рослин.

Збережімо ранньоквітучі квіти для нащадків! 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних