A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Баталії навколо призначення управителя багатоквартирних будинків міста

Дата: 21.03.2018 16:41
Кількість переглядів: 814

Одним з питань порядку денного засідання виконавчого комітету міської ради 19 березня було затвердження протоколу засідання конкурсної комісії з призначення управителя багатоквартирних будинків у м. Карлівка.

Відзначимо, конкурс відбувся 5 березня 2018 року, і за результатами розгляду поданої пропозиції конкурсна комісія рекомендувала призначити управителем 52-х  багатоквартирних будинків м. Карлівка КП «Карлівка Новатор». 

Замість того, щоб сприяти подальшій роботі комунального підприємства та забезпечити умови для ефективного виконання покладених на нього повноважень, дехто з членів виконавчого комітету, не вникнувши в суть питання, розвели демагогію. 

Ніякі розумні доводи та посилання на вимоги законів України не переконали їх прийняти позитивне рішення про призначення управителя багатоквартирних будинків в м. Карлівка.

Після засідання виконкому начальник КП «Карлівка Новатор» Валерій Фуртас подав міському голові службову записку про неможливість підприємства в повному обсязі виконувати свої повноваження без отримання дотацій з міського бюджету.

Було вирішено 21 березня  скликати чергове засідання виконавчого комітету з одним питанням порядку денного: «Про призначення управителя багатоквартирних будинків».

Після тривалого обговорення і жвавої дискусії рішення було прийнято. Виконавчий комітет міської ради своїм рішенням також затвердив форму договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком, який буде підписуватись окремо для кожного з будинків. 

Потрібно розуміти, що в умовах нестабільної ситуації міська рада діє згідно з законодавством. Якщо протягом дії договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, співвласники приймуть рішення про зміну форми управління багатоквартирним будинком або про обрання іншого управителя, співвласники мають право достроково розірвати такий договір, попередивши про це управителя, призначеного на конкурсних засадах, не пізніш як за два місяці до дня розірвання договору.

У подальшому мешканці багатоквартирних будинків мають можливість самостійно обирати форму управління їхнім будинком (створювати ОСББ чи вибрати більш оптимального управителя, того, хто буде чи дешевше, чи якісніше надавати послуги з утримання будинків).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.