A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

На виконання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки"

Дата: 27.03.2024 16:44
Кількість переглядів: 107

27 березня під головуванням т.в.о. міського голови, секретаря ради Сергія Бобрицького відбулося чергове засідання комісії з розгляду питань щодо визначення об`єктів культурної спадщини, які підпадають під закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки"

Фото без опису

В ході роботи підведено підсумки проведеного обстеження історичних пам’яток, розташованих на території Карлівської громади.

За попередніми даними, в громаді налічується 18 об’єктів із наявною символікою російської імперської політики – червоні зірки, серп і молот, радянські прапори та ордена тощо. Це пам’ятні знаки, які знаходяться на місцях поховань полеглих воїнів та братські і поодинокі могили, що увічнюють пам'ять про події часів Другої світової війни.

Також члени комісії обговорили механізм взяття об`єктів культурної спадщини в комунальну власність територіальної громади з подальшою передачею на баланс та утримання.

Підсумовуючи, комісією вирішено привести до відповідності назви об’єктів культурної спадщини громади, згідно Державного реєстру нерухомих пам’яток, систематизувати всю інформацію і направити в обласний департаменту культури і військову адміністрацію для надання відповідних висновків.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних