Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Департамент екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації інформує

Дата: 02.05.2019 10:20
Кількість переглядів: 724

Щороку у другу суботу травня світ відзначає Всесвітній день мігруючих птахів.

Фото без опису

Щороку з метою підвищення обізнаності з питань, що стосуються мігруючих птахів, та натхнення людей і організацій у всьому світі для вжиття заходів для збереження мігруючих птахів міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день мігруючих птахів. З 2018 року відзначення Всесвітнього дня мігруючих птахів мають організовуватись двічі на рік, у другу суботу травня та жовтня і, крім того, протягом року, коли мігруючі види птахів присутні у певній місцевості.

Конвенція про збереження мігруючих видів диких тварин (CMS), Угода про збереження афро-євразійських мігруючих водно-болотних птахів (AEWA)  та неприбуткова організація «Довкілля для Америки» (EFTA) об’єднали зусилля для посилення глобального визнання та оцінки мігруючих птахів. Тема цьогорічного Всесвітнього дня мігруючих птахів: «Захист птахів: вирішення питань забруднення пластиком!» - повинна привернути увагу до негативного впливу забруднення пластиком для мігруючих птахів та їх середовища існування.

Організатори у своєму зверненні з нагоди Всесвітнього дня мігруючих птахів (далі – ВДМП) звертають увагу на основні загрози, які несе забруднення довкілля пластиком, та закликають міжнародне співтовариство вжити термінових заходів для зниження травмування та смертності мігруючих птахів внаслідок забруднення пластиком. ВДМП 2019 року – це унікальний шанс об’єднати зусилля  для вирішення серйозної проблеми забруднення пластиком та висвітлити його негативний вплив на мігруючих птахів.

ВДМП у 2019 році припадає на 11 травня та 12 жовтня. Департамент екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації (далі – Департамент) разом з Міністерством екології та природних ресурсів України закликають відзначити ВДМП і забезпечити проведення відповідних тематичних просвітницьких та інформаційних кампаній із залученням широких верств населення, неурядових організацій, студентської та учнівської молоді з приверненням уваги на негативний вплив забруднення пластиком для мігруючих птахів і висвітлення у засобах масової інформації. Отримати детальну інформацію щодо ВДМП можна на офіційному сайті ВДМП за посиланням: www.worldmigratirybirdday.org/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних