A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Відбулася зустріч керівництва КП "Карлівка Новатор" з мешканцями будинку по вул. Радевича, 1

Дата: 06.04.2018 11:57
Кількість переглядів: 959

Протягом останніх днів в Карлівці було проведено ряд  зустрічей із мешканцями будинків багатоквартирного житлового фонду, який обслуговує КП “Карлівка Новатор”.

Фото без опису

Такі зустрічі  були організовані у зв’язку з тим, що рішенням виконавчого комітету міської ради № 40 від 21.03.2018 р. управителем багатоквартирних будинків у м. Карлівка призначено комунальне підприємство «Карлівка Новатор». Саме ця управляюча компанія в подальшому буде виконувати для 52 багатоквартирних будинків м. Карлівка  весь комплекс робіт, необхідних для підтримання будинку в належному технічному та санітарному стані, на його плечі лягатиме вирішення всього комплексу господарсько-побутових питань.

5 квітня відбулася зустріч з мешканцями будинку по вул. Радевича, 1. Начальник КП «Карлівка Новатор» Валерій Фуртас докладно поінформував присутніх про зміни у сфері ЖКГ, про проведену реформу, конкурс на обрання управителя, укладання з кожним будинком окремо договору для регулювання відносин, ціни на послуги тощо.

Саме останнє питання викликало жваву дискусію. Настрій мешканців «підігріла» й проведена нещодавно деякими «активістами» агітація проти підвищення тарифів. Тому розгублені та обурені через нерозуміння ситуації люди вимагали роз’яснень від керівника підприємства.

Валерій Фуртас пояснив, що наразі склалася ситуація, коли підприємство не змозі ефективно функціонувати без дотацій з міського бюджету. Необхідність підвищення тарифів до економічно обґрунтованого рівня виникла через багаторазове з 2012 року підвищення цін на енергоносії, витратні матеріали, розміру мінімальної заробітної плати, переходу підприємства на сплату ПДВ тощо. Тарифи на послуги були розроблені держпідприємством «Розрахунковий центр послуг» з урахуванням усіх критеріїв.

Разом з тим начальник КП «Карлівка Новатор» наголосив, що левову частку нового тарифу за послуги відшкодовуватиме субсидія. Також він підкреслив, що  ціна послуги не є остаточною, адже мешканці будинку вправі регулювати складові послуги, наприклад, відмовившись від двірника.

В ході обговорення Валерій Фуртас зазначив, що є й інший вихід. Для тих, хто не згоден з тарифами або ж незадоволений якістю надання послуг, можна створити ОСББ у своєму будинку. Проте, в цьому випадку жителі будинку втрачають перевагу, яку запровадила міська рада рішенням від 07.09.2017 р. Згідно з ним капітальні ремонти в багатоквартирних житлових будинках комунальної власності, у яких визначено управителем комунальне підприємство засноване міською радою, здійснюються на основі співфінансування – частину коштів надає міський бюджет, а частину власники будинку.

Отримавши вичерпну інформацію, переважна більшість присутніх мешканців багатоповерхівки були налаштовані вже зараз підписати договір з КП «Карлівка Новатор». Натомість дехто схилявся до створення ОСББ. Тож жителями будинку було вирішено ще раз все ретельно зважити, а потім винести остаточне рішення.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних