A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

Знищення амброзії – справа кожного

Дата: 22.06.2021 11:28
Кількість переглядів: 453

Періодичність опадів та їх різка зміна сонячними променями створили сприятливі погодні умови для росту карантинної рослини – амброзії полинолистої. Здавалося б, сьогодні немає людини, яка б не чула про шкідливість амброзії. На амброзію наклали карантин і почали впроваджувати заходи з її ліквідації. Але, попри це, досі у боротьбі з нею люди програють. Бур’ян завойовує все нові й нові території. 

Фото без опису

  Боротьба з амброзією має бути комплексною. Доклавши максимум зусиль, і знищивши амброзію на одній ділянці, ми все одно не отримаємо результату. Сусідні необроблені ділянки ще довго будуть служити джерелом насіннєвого поновлення амброзії, боротися з яким дуже складно. Нам треба бути готовими до багаторічних масштабних заходів щодо знищення амброзії усіма можливими способами, які повинні бути об'єднані в цілісну систему протидії.

      Є три основні методи боротьби з амброзією. Перший, як радять біологи знищити бур'ян, його же зброєю – витісняючи іншими багаторічними та газонними травами. Другий метод – скошування. Найефективніше косити амброзію саме в період бутонізації, бо якщо у неї з'явився бутон, вона працює не на нарощування маси, а на формування квітки. Однак, одним із найефективніших методів є виривання амброзії з корінням. У сільському господарстві цю проблему вирішують за допомогою гербіцидів. Доцільно використання гербіцидів у випадках, коли інші методи боротьби неможливі або не ефективні, наприклад, для знищення амброзії полинолистої на залізничних полотнах. Дозволяється застосування гербіцидів, які занесені в перелік дозволених до використання в Україні. При цьому слід зазначити, що боротьба з амброзією повинна бути системною та стабільною.
 Тому, з метою забезпечення благоустрою , формування сприятливого для життєдіяльності середовища, покращення його санітарного стану, захисту довкілля, звертаємось з проханням до керівників підприємств, організацій всіх форм власності, землекористувачів та населення проводити всі необхідні заходи по захисту та оздоровленню екологічного стану нашого району.

 

ГУ Держпродспоживслужби  в    Полтавській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних