A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області інформує

Дата: 08.12.2021 09:38
Кількість переглядів: 434

Сільськогосподарські виробники завершили збирання сільськогосподарських культур та посів озимих, але сьогодні не менш відповідальна пора – це зберегти посіви від мишоподібних гризунів.

Цієї осені склалися оптимальні умови для розвитку та розмноження мишоподібних гризунів у посівах озимих зернових культур, озимого ріпаку, багаторічних трав, садах, луках , пасовищах та лісосмугах. Характерною біологічною особливістю цих шкідників є живлення їх рослинним кормом та висока плодючість. Тож сільгоспвиробникам необхідно регулярно обстежувати площі озимих зернових, багаторічних трав, молодих садів, ягідників та при виявленні 3-5 і більше колоній на одному гектарі – вживати заходів щодо боротьби з гризунами.

   Практичним методом боротьби з мишоподібними гризунами є застосування родентицидів та біологічних препаратів. Якщо при обстеженні полів, садів та інших угідь виявлено 3-5 і більше жилих колоній гризунів на гектар, потрібно негайно провести розкладання принад: Антимиша, Бродівіт, Бромакем, Капкан принада №1, Шторм, Бактероденцид та інші родентициди відповідно до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» (2020р.) та «Доповненням до переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» (2021р.). Площі оброблені отруйними принадами позначаються попереджувальними знаками та табличками.

   Для населення у боротьбі з мишоподібними гризунами дозволено використовувати слідуючі родентициди: принада Багіра (розкладають в розрахунку 10-30 гр. зерна або 1-2 брикетики в місцях скупчення гризунів), Капкан принада №1 (1-2 брикети, 15 грам в нору), Шторм (1 брикетик). Оскільки ці препарати випускаються у різних формах (брикети, гранули, пасти) тому є великий вибір їх можливого використання, тобто біля нір, в норах, в місцях їх перебування. При використанні хімічних принад слід бути пильними та дотримуватись всіх регламентів застосування зазначених на упаковці а також санітарних правил. Розкладати родентициди необхідно в гумових рукавичках в недоступних для дітей та домашніх тварин місцях, дотримуючись техніки безпеки та правил особистої гігієни.

ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.