A A A K K K
для людей із порушенням зору
Карлівська міська громада
Полтавська область, Полтавський район

На повістці денній – забезпечення роботи об’єктів критичної інфраструктури на випадок надзвичайної ситуації.

Дата: 12.09.2022 17:04
Кількість переглядів: 362

Сьогодні т.в.о. міського голови, секретар ради Сергій Бобрицький провів термінову нараду за участі профільних заступників, керівників підприємств та установ. На повістці денній – забезпечення роботи об’єктів критичної інфраструктури на випадок надзвичайної ситуації.

Через удар окупантів по об’єктах інфраструктури, зокрема Харківській ТЕЦ, 11 вересня сталася проблема з електропостачанням в багатьох областях країни. Карлівська громада також на певний час залишилася без світла. Відразу керівництво громади здійснило огляд найважливіших об’єктів інфраструктури щодо забезпечення їх діяльності в критичній  ситуації.  Перш за все побували в міській лікарні та переконалися, що установа була вчасно підключена до  автономних систем живлення.

Т.в.о. міського голови, секретар ради Сергій Бобрицький 12 вересня провів термінову нараду за участі профільних заступників, керівників підприємств та установ. На повістці денній – забезпечення роботи об’єктів критичної інфраструктури на випадок надзвичайної ситуації.

Начальник Карлівської філії ПАТ «Полтаваобленерго» Володимир Кашуба запевнив присутніх, що у разі зникнення енергопостачання, об’єкти критичної інфраструктури Карлівської громади будуть забезпеченні живленням від резервних ліній електропередач, адже можливості для цього є.

Головний лікар КНП «Карлівська лікарня ім. Л.В. Радевича» Олександр Сіренко поінформував, що на випадок надзвичайної ситуації лікарня забезпечена електро- та бензогенераторами для операційної, реанімаційного та приймального відділень.

Т.в.о. міського голови, секретар ради Сергій Бобрицький доручив керівникам структурних підрозділів та установ надати інформацію про наявність мобільних генераторів, їх технічний стан та потребу в пальному для їх роботи.

Про забезпечення населення питною водою в умовах надзвичайної ситуації доповідав начальник Карлівської дільниці КППОР «Полтававодоканал» Роман Сезоненко, який повідомив, що у разі відключення водопостачання, поповнення резерву питної води здійснюватиметься шляхом підключення мобільних генераторів до водозабірних свердловин. Разом з тим наголосив, що запасу води вистачить на дві доби. Начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою Павло Чорноштан додав, що свого часу був розроблений план забезпечення питною водою населення громади, визначено графік завозу та пункти видачі питної води.

Т.в.о. міського голови, секретар ради Сергій Бобрицький дав доручення провести навчання на об’єктах критичної інфраструктури щодо алгоритму дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Перший заступник міського голови Михайло Кобченко запропонував створити в громаді Центр цивільного захисту для організації швидкої і професійної допомоги в екстрених випадках, залучити до роботи поліцію, ДСНС, військових, тероборону, добровольчі формування громади, запросити для проведення навчань інструкторів з області тощо.

В ході наради порушено питання теплопостачання у разі кризової ситуації.  Було дано доручення розробити Програму евакуації мешканців громади у визначені місця, які будуть забезпечені мобільними обігрівачами та предметами першої необхідності.

Також було обговорено питання здійснення добровольчими формуваннями громади охорони об’єктів критичної інфраструктури під час надзвичайної ситуації та забезпечення патрулювання території громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.